Onderwijs en arbeidsmarkt

 

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven


In de regio de Liemers werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid nauw samen. Op BusinessPark 7Poort bevindt zich een vestiging van het Liemers College met in het voorbereidend MBO de opleiding transport en logistiek en het vak voertuigtechniek. Aansluitend is er MBO-onderwijs in de regio. Daarnaast heeft de Hogeschool Arnhem Nijmegen een logistieke leerstoel en is de locatie van één van de zes Kennis Distributie Centra in Nederland. 

 

Ook het Logistiek Expertise Centrum de Liemers is gevestigd op BusinessPark 7Poort. Dit expertisecentrum heeft een netwerk- en promotiefunctie voor de logistieke sector en fungeert als platform voor logistiek onderwijs en de logistieke arbeidsmarkt.

 

Arbeidsmarkt


De Liemers telt ongeveer 100.000 inwoners, verdeeld over kleine steden en dorpen. Er heerst een no-nonsense arbeidsmentaliteit. Werknemers zijn loyaal aan hun bedrijf en onregelmatige werktijden worden eenvoudig ingevuld door parttimers die graag flexibel werken. De stad Arnhem ligt vlakbij. Een deel van de beroepsbevolking uit Arnhem werkt bij bedrijven in de Liemers. Zowel op het gebied van logistiek als productie. De personeelskosten liggen in de grensregio de Liemers ongeveer tien procent lager dan in buurland Duitsland.